De rød-hvide har ikke fået memo'en om at de er underdogs.

Som vi har nævnt et par gange, så var der nok ingen i den centraleuropæiske føderation, der satte penge på Lausanne som finalist, udover klubbens mest optimistiske fans.

Men er her de – og de spiller med en gejst, organisation og disciplin som var de favoritter. De vestschweiziske løver er øjensynligt bedøvende ligeglade med deres rolle som underdog.

Der var Glauser der satte gang i festen i Lausanne, med dette mål:

Tidligt i anden periode, øgede Kovacs føringen til 2:0. En stilling der klart var fortjent.

Men den frygtindgydende Malgin/Andrighetto-linje satte Balcers op til success med denne perle:

Med 2:1 skulle man mene, at opgøret igen var åbent, men Lausannes Tim Bozon gik imod alle fysikkens love, og fik fra en spids vinkel, på en eller anden mærkværdig måde, pucken ind bag ZSC's Hrubec. 3:1.

Midt i tredje periode bragte Sekac hjemmeholdet på 4:1, og selvom det ikke er umuligt at komme tilbage herfra på 10 minutter, så var der ikke noget som tyede på, at ZSC havde hverken en plan eller løsning på at lirke Lausannes disciplinerede defensiv op.

Hollenstein forsøgte med reducering til 4:2, at bringe Zürich-teamet på sejrskurs, men den småkontroversielle Cody Almond lukkede og slukkede med lidt af et “street ishockey”-baseball-skud mod ZSCs tomme mål.

Dermed slutresultatet 5:2, og det må objektivt siges at være så absolut fortjent.