Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Stefi Billum

Sprøg Grumsen: Udvisninger der går lige op

Dommer Jacob Grumsen svarer her på spørgsmål fra Hockeymagasinets brugere.

Alle de spørgsmål der er kommet gennem de mere end 10 år Jacob har være så venlig at svare på spørgsmål vil løbene bliver tilføjet.

Har man nye spørgsmål til Jacob kan man bare sende sit spørgsmål gennem følgende formular så svarer Jacob så snart han har tid.

Læs alle spørgsmål og svar fra Jacob HER.

Sprøgmål fra Ulven:

Hej Jacob.

Første spørgsmål:
Det har tit undret mig, om der er en særlig baggrund for om dommeren vælger at spille fire mod fire eller fem mod fem når der dømmes en udvisning til hvert hold i samme tid.
Er der nogle faste regler eller hvorfor er spillerne, ligesom jeg, oftest i tvivl?

Et andet spørgsmål:
Jeg hører tit når udeholdet tager lidt for langt tid om at komme hen til faceoff pletten, at nogle af mine medtilskuere råber "smid pucken".
For nogle år tilbage så jeg at dommerne flere gange kastede pucken uden begge hold var klar på pletten, men det er ved at være nogle år siden.
Kan en dommer kaste pucken uden begge hold er klar?

Svare fra Jacob: 

Spørgemål 1, der er faste regler med hensyn til udvisninger:

Når det samme antal identiske straffe (lille straf, stor straf eller matchstraf) idømmes spillere fra begge hold under samme stop i spillet, benævnes disse straffe: ”SAMMENFALDENDE STRAFFE”
Når sådanne straffe tildeles, skal der indsættes umiddelbar erstatning på isen for de således straffede spillere, og straffene skal ikke medregnes i det tilfælde, hvor man anvender reglen om ”forsinkede” straffe
For så vidt de straffede spillere ikke er bortvist fra banen, skal de tage plads i straffeboksene, og de må ikke forlade straffeboksen før det første stop i spillet efter udløbet af deres respektive straffetider.
Der er KUN ÉN UNDTAGELSE FRA DENNE REGEL:
Når begge hold er fuldtallige på isen, må der ikke indsættes erstatning, hvis der idømmes kun én lille straf til én spiller fra hvert hold under samme spilstop.

Spørgsmål 2:
Dommeren indtager sin position for start af spillet, og linjedommeren, der skal droppe pucken, indtager straks sin position for face-off.
- Dommeren giver gæsteholdet fem sekunder til at udskifte spillere.
- Efter de fem sekunder løfter dommeren armen som tegn på, at gæsteholdet ikke længere må udskifte spillere.
- Stadig med armen oppe lader dommeren hjemmeholdet få fem sekunder til at skifte spillere.
- Efter disse fem sekunder sænker dommeren armen for at tilkendegive, at hjemmeholdet ikke længere må foretage udskiftninger.
- Så snart dommeren sænker sin arm, skal linjedommeren, der tager faceoff, fløjte som signal til de to hold om, at de nu kun har 5 sekunder til at gøre klar til face-off.
- Efter 5 sekunder, eller før, hvis spillerne er klar, skal linjedommeren droppe pucken. Linjedommeren skal ikke vente på at spillerne bliver klar til at tage face-off.

Så ja en liniedommer kan sagtens smide pucken, dog skal spillerne være på den rigtige side af den ”linie” hvor pucken er.

Venlig Hilsen
Jacob Grumsen

 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER