Notice: Undefined index: video in /home/hockey/var/hockeymagasinet.dk/zypor/custom/elements/article_middle.php on line 7
Schweiz: Vinderen af National League er...

Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Mark J

Så kom dagen hvor National League-mesteren med sikkerhed skulle findes. I kølvandet på et zig-zag af seks hjemmesejre, havde ZSC Lions og Lausanne spillet sig frem til 3:3.

ZSC tilegnede sig som grundspilsvinder hjemmebanefordel i dette syvende opgør. Det skete i Zürich foran 12.000 tilskuere, der skabte en fantastisk, finaleværdig atmosfære.

Første periode

ZSC Lions kom stærkest fra start. Zürcherne skabte flere kæmpechancer, og stressede øjensynligt Lausanne med deres aggressive forechecking. Halvvejs i perioden kunne man snildt argumentere for, at ZSC burde være i front med 1:0 eller 2:0. Skudstatistikken på 14:1 reflekterede retvisende kampbilledet.

Med 0:0 i behold, bed Lausanne sig mere fast i duellen, og fik sågar skabt et par større muligheder foran Zürich-målet.

Til ZSCs store skræk forlod topscorer Denis Malgin isen, med en mulig skade, efter sammenstød med Lausannes Raffl.

Første periode sluttede 0:0.

Anden periode

Malgin kom tilbage på spillerbænken, men det blev et kort lettelsens suk. Schweizeren skøjtede par testcirkler på isen, og forlod kampen igen – denne gang i tårer. Kritisk tab for ZSC.

Hvor første periode var et ZSC-show, var anden periode ligevægtig. Faktisk, så ZSC allerede lidt trætte og demoraliserede ud. De intense angrebsbølger var erstattet af et lidt mere “meh…”-spil.

Sådan forløb det indtil en ZSC-svensker, der nok må siges at have skuffet i play-off, ikke kunne have valgt et bedre tidspunkt, at begynde at score mål på igen. Jesper Frödén fik Swiss Life Arena til at eksplodere i eufori, med sin scoring til 1:0.

Vi skal ikke meget længere hen, før pucken røg i mål til 2:0 – 2½ sekund før slut, og igen fra Frödèns stav. Lausannes træner godtog dog ikke, at Derek Grant var skøjtet direkte ind i Lausanne-målmand Connor Hughes. Efter video review gav dommerne Lausanne medhold, og annullerede scoringen.

Tredje periode

Sidste periode var halvsløj i underholdsningsværdi. Men ikke desto mindre gjorde Lammikko det onde ved Lausanne i 7. minut, da han sendte pucken under Hughes, og ind i nettet, til et godkendt og fortjent 2:0.

Herefter lignede Lausanne aldrig igen et hold, som bar troen på et comeback. Vestschweizerne skruede op for angrebsstyrken, men trods et par lige-ved-og-næsten-situationer, så forblev 0'et ud for Lausannes rød/hvide løve-logo på måltavlen.

Minutter blev til sekunder, og sekunderne forsvandt. ZSC vinder en krævende, intens og spændende finaleserie, foran sine hjemmefans.