Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Anders Skou

Hjemvendt profil - Esbjerg har altid været der for mig

Denne gang er vi taget en tur til vestkysten, hvor vi har fået os en snak med den hjemvendte Niklas Andersen.

1. Efter fire år i Tyskland vender du hjem igen. Hvorfor "allerede" nu? Du er kun 26 år? 

Jeg har haft fire rigtig gode år i Tyskland. Det sidste var desværre ikke helt så godt som de tre forgående. Men jeg har lært rigtig meget og fået mig nogle fede oplevelser. Det har været en fornøjelse at opleve den fantastiske sportskultur de har i Tyskland. Når jeg nu kommer hjem i en alder af ”bare" 26 år, så handler det om at jeg gerne vil prøve at genfinde mig selv lidt igen. Mit niveau og glæden. Man kan lidt sammenligne med det Mathias From. Jeg vil finde tilbage til det der giver mening, og så er målet selvfølgelig at komme ud igen på et tidspunkt.

2. Var der andre inde i billedet end Esbjerg? Og hvorfor blev det barndomsklubben?

Ja, der var andre inde i billedet. Både danske og udenlandske. Men jeg søgte ret hurtigt mod Esbjerg. Det er ingen hemmelighed at jeg har varme følelser for den klub, og jeg kunne hurtigt mærke at følelserne og interessen var gengældt. Esbjerg har altid været der for mig, og har altid hjulpet mig. Så beslutningen var ikke specielt svær. Det er der jeg helst vil spille i Danmark.

3. Hvad husker du bedst fra dine fire år I den bedste tyske række?

Jeg tror det jeg bedst vil huske er det at spille sammen med andre danske spillere, på så højt et niveau. Det er absolut ikke noget man kan tage for givet. Men at spille i bedste tyske række, og være på hold med “drengene” Anders Krogsgaard, Christian Wejse og Phillip Bruggisser. Det var en kæmpe oplevelse. Ellers må det være den tyske kultur. Alt ære og respekt for Danmark, men det oplever man ingen andre steder. Fra oktober og frem var vores arena udsolgt til hver kamp, og det samme gjorde sig gældende næsten alle steder vi kom. Det var fantastisk.

4. Du ser ud til at komme hjem til et rigtig spændende hold i Esbjerg. Hvad er dine tanker om holdet, og staben bagved?

Jeg har kæmpe respekt for Dan Jensen, og kender ham rigtig godt fra tiden på ungdomslandsholdende. Så det at han blev træner var en kæmpe motivationsfaktor for mig. Vi tænker ens, og hans måde at træne på tænker jeg er den helt rigtige for mig. Men kigger vi på holdet, kommer jeg hjem til et meget spændende hold. Vi har flere store profiler, ikke mindst på danskersiden, og jeg synes vi nærmer os det stærkeste Esbjerg-hold, i hvert fald målt på navne, som jeg kan huske i min tid. Jeg er meget optimistisk.

5. Har du sat dit et personligt mål for den kommende sæson? Hvor mange point står Niklas Andersen noteret for når de 48 grundspilskampe er færdigspillet?

Jeg har ikke sat noget tal på. Men det er klart jeg gerne vil bidrage med mål og point. Men skulle der være perioder hvor det ikke lykkes, så er min mål bare at hjælpe holdet på alle de måder jeg kan. Med hårdt arbejde, vilje og lederskab. Jeg er udmærket klar over at det ikke handler om mig, men om holdet, og jeg vil bare gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe holdet så meget jeg kan.

Vi siger mange tak til den sympatiske Esbjerg-dreng, for at tage sig tid til en lille snak over telefonen, og ønsker ham og holdkammeraterne god vind i den kommende sæson.  

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER