Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Per Jessen

Kurs mod 100 mio. i årsløn: Draisaitl kan blive NHL's dyreste

Edmonton Oilers var blot en enkelt sejr fra vinde Stanley Cup, men holdet risikerer at blive alvorligt svækket, hvis det ikke lykkedes at holde på Leon Draisaitl.

Stjerneduoen Connor McDavid og Leon Draisaitl risikerer at blive halveret hos Oilers. Draisaitl er på vej ind i det sidste år af en otte-årig kontrakt, og agenten Jiri Poner presser angiveligt på for at få en ny aftale på plads. Ellers risikerer Oilers at miste ham om et år uden nogen form for kompensation. Der venter uanset tyskeren en klækkelig lønforhøjelse.

Toronto-superstjernen Auston Matthews er lønførende i NHL med en årsløn på 13,25 mio. USD. Det svarer til cirka 91 mio. kroner. Draisaitl kommer til at tjene mere end det, hvis man spørger NHL-eksperten Frankie Corrado.

- Lønnen bliver højere. Og sådan virker ligaen. Lønloftet stiger, og nogle spillere har kontraktudløb. Draisaitl kommer til at få en markant lønforhøjelse, og forhandlingerne starter ved 13,25 mio. dollars, siger Corrado.

Draisaitl, som altså kan komme i nærheden af en årsløn på 100 mio. kroner, har på den nuværende kontrakt en årsløn på 8 mio. dollars eller 55 mio. kroner. De sidste tre sæsoner han tyskeren lavet 425 point i 293 kampe, hvis man regner slutspillet med.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER