Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

HM

Philip Larsen tager en sæson mere hos Esbjerg Energy

Pressemeddelelse:

Også i den kommende sæson råder Esbjerg Energy over den 34-årige back, Philip Larsen.

- Philip er en Esbjerg-dreng og en spiller, der har prøvet alt. Han har spillet i de største ligaer, NHL, KHL og SHL. Efter mange år i udlandet og to sæsoner i den danske liga medbringer Philip en enorm erfaring og rutine, som kommer hele holdet til gode, fortæller cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

Der er ingen tvivl. Philip er den bedste danske back nogensinde. Han er en allround back og kan det hele. Han har et godt skøjteløb, er sikker med pucken, læser spillet og kan bruges overalt på banen i spillet fem mod fem og i powerplay. Og så er han igen frisk og mobil.

Philip Larsen har højrefatning på staven og er 182 cm høj. Han har spillet seks sæsoner i NHL og syv i KHL, inden han vendte hjem til fødebyen Esbjerg. Samtidigt nåede Larsen at repræsentere Danmark til seks VM-slutrunder.

- Det er et privilegium at kunne tage endnu en sæson i min hjemby. Vi ved alle, at der er en bagkant, og at den rykker tættere på. Hver gang man underskriver en kontrakt, overvejer man, bliver det mon min sidste? For det er svært at skulle sige farvel til et liv med hockey. Det er min passion og det eneste, jeg kender til, så jeg er helt klar over, at den dag kommer. Men jeg er klar, fortæller Philip Larsen.

Og jeg synes også stadig, at jeg har meget at give. Ambitioner har jeg stadig. Mit mål er at vinde noget. Mit mål er at vinde et dansk mesterskab. Jeg har spillet i de største ligaer og har oplevelser fra de største klubber. Der mangler en guldhjelm i min samling. Vi var tæt på sidste sæson, men nu får jeg en ny chance i år.

Den rutinerede Esbjerg-back nåede i de to første år hos Esbjerg Energy at spille 105 kampe i Esbjerg-trøjen. Her scorede han 11 gange og er noteret for i alt 57 point. I KHL nåede Larsen mere end 400 kampe, nettede 67 gange og tegnede sig for 231 point. Samtidigt kan vestjyden se tilbage på mere end 150 kampe i NHL.

- Alle hockeyspillere har skavanker efter en lang karriere. Og jeg har mine. Jeg har nået en alder, hvor det kræver lidt mere forberedelse. Engang kunne man hoppe direkte i skøjterne. I dag skal motoren langsomt startes. Men sådan er det, og kroppen har det fint, understreger Philip Larsen.

- Vi er alle forskellige, og Philip inspirerer og går foran på sin egen måde. Han er respekteret, og alle kan lide ham. Han er sig selv, og det skal man være. Og man kan sige, at Philip går forrest og viser de yngre og mindre rutinerede, hvordan man gør. Det er også vigtigt, slutter Dan Jensen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER