Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Mark J

Schweiz: En loyal legende takker af

I går vinkede Fribourg farvel til sæson 23/24, efter fjerde nederlag i streg til Lausanne.

Men de vinkede også farvel til en loyal klublegende: Andrei Bykov.

Schweiz-russeren har været tilknyttet organisationen i Fribourg-Gottéron, i hele sit liv.

Bykov blev født i 1988, i det der dengang stadig var Sovjetunionen. Men kva farens professionelle ishockeykarriere endte Andrei og familien i Schweiz, i 1990.

Bykov har udover Fribourg været udlånt til et par andre klubber, været forbi U18- og U20-landsholdene, og også haft et par optrædener på A-landsholdet.

I sæson 23/24 meldte Fribourg ud, at de ikke havde til hensigt at forlænge den nu 36-årige Bykovs kontrakt. Ikke engang efter holdkammeraterne tilbød at gå ned i løn, for at beholde Bykov, ændrede klubben holdning.

Andrei følte sig ikke afklaret med allerede at skulle afslutte sin karriere, og nåede på rygtebørsen blandt andet at blive sat i forbindelse med Biel.

Men i et interview, kort efter dette rygte dukkede op, bekendtgjorde angriberen, at tiden var kommet, og at sæson 23/24 ville markere afslutningen på hans professionelle karriere.

Det blev så i går. Forud for kampen, var Fribourg nede med 3:1, og efter et 4:2-nederlag, stod det klart at Fribourg var elimineret. Bykov takkede af til hæder og jubel for en imponerende og gennemført loyal karriere for Fribourgs drager.

Vi ønsker Bykov alt godt i fremtiden!

Kilder:

https://www.eliteprospects.com/player/10619/andrei-bykov

https://de.wikipedia.org/wiki/Andrei_Bykov

https://swisshockeynews.ch/index.php/shn/11-swiss-ice-hockey/nla/35612-fribourg-s-andrei-bykov-hopes-to-continue-his-career

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER