Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Mark J

Spengler Cup: Davos besejrer skuffende svenskere

Værterne kom i aktion for første gang i Spengler Cup 2023 mod svenske Frölunda.

Det var muligvis kombinationen af en nervøs vært, og et Frölunda der skulle komme sig over en canadisk lussing, der gjorde første periode til et rodet og halvkedeligt Spengler Cup-kapitel.

Vi skal faktisk hen til 16. minut før der for alvor skete noget - og symptomatisk for kampen var det et lidt mærkværdigt mål af Davos' Rasmussen, som bragte værterne i front. Men det tæller jo det samme i sidste ende.

Som neutral seere var anden periode ikke væsentligt mere underholdende end den første. Det blev til en række skud på målrammerne og et par brændte chancer.

Men ligesom i første periode, skete der lidt mod slutningen. Frölunda tilegnede sig en klodset 2-minuttersstraf, for at spille med en knækket stav, og det profiterede Davos på. Anden periode sluttede 2:0 til davoserne.

I tredje periode kom der lidt mere liv i kampen, især efter at Frölunda skabte lidt håb for sig selv, med reducering til 2:1. Davos eksekverede dog et hurtigt modsvar til 3:1, og udslettede definitivt det svenske håb, med en empty netter til slutresultatet 4:1.

Skal man være ærlig, så har Frölunda i sine første kampe været en stor skuffelse. Svenskerne blev af en tredjedel af SRF's seere udpeget som favoritter til at vinde Spengler Cup. Men dét som skulle underbygge favoritværdigheden er udeblevet.