Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Mark J

Spengler Cup: Frölunda viser Ambrì hvor skabet skal stå

Selvom Ambrì-Piotta har spillet en flot turnering, var det tjekkiske Pardubice der som gruppevinder tog den direkte vej til semifinalen. Derfor måtte Ambrì op mod Frölunda.

Opsummeringen af første periode bliver kort. For der skete ikke ret meget. Ingen mål, og ingen nævneværdige begivenheder. Mod slut fangede TV-holdet en storgabende ishockeyfan - og det fortæller sådan set hele historien.

Endelig, efter 30 minutters spil, åbnede Frölundas Linus Öberg kampen. Svenskerne skabte en kontramulighed med to angribere, efter en forsvarsfejl af Ambrì.

Kort før anden periode sluttede, begik Ambrì en nødvendig tripping. Det efterfølgende overtalsspil blev kontant udnyttet af Friberg. 2:0 til Frölunda.

Målet til 3:0 faldt tidligt i tredje periode. Med flot angrebsspil og lidt held i hvordan pucken rammer Ambrì-målmandens skøjte, skabte svenskerne komfortabel afstand til schweizerne.

Men de var ikke færdige endnu. Umiddelbart efter øgede vores naboer fra Göteborg forspringet yderligere, i power-play. 4:0. Og nu var vejen tilbage for “biancoblu” meget, meget lang.

Ekstra bittert blev det i 51. minut hvor svenskerne fik endnu et mål til samlingen.

Frustrationerne og provokationerne blev tydelige i kampens døende minutter, med en række svinestreger og hævntogter. Med to svenskere og en schweizer i straffeboksen, havde Ambrì mulighed for et trøstemål. Men Laurent Dauphin blev ved med at teste sit held overfor dommerne, og til sidst gik den ikke længere.

Frölunda vinder 5:0 og er klar til semifinalen mod Davos.

Isoleret set er det en helt fortjent svensk sejr. Set over hele turneringen, er det ikke den mest fortjente semifinaleplads, som er set i Spengler Cup-historien. Men det også en evne at kunne slå til når det gælder, og det gjorde svenskerne.