Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Mark J

Schweiz: Nicklas Jensen brillierer i sæsonåbning

Det var ikke de mange svenskere, men den ene dansker, som bar Lakers til triumf, i sæsonåbningen mod Ambrì-Piotta.

Det er ikke gået ubemærket hen, at Nicklas Jensen er eneste dansker blandt ni svenske kolleger (6 spillere, 3 i trænerstaben) i Rapperswil-Jona Lakers. Men det var det danskklingende navn der stod på TV-grafikken, i kampens afgørende momenter.

Det var med kun 18 sekunder tilbage af første periode, at Baragano bragte Lakers på 1:0, til jubel for den lille fan-fraktion der var taget til Gottardo Arena.

Føringen blev forøget af Wetter efter 4 minutter af anden periode. Men som vi alle ved, så er 2:0 en spinkel føring i ishockey, og nytilkome Ambrì-spiller Maillet, fik den debut han havde håbet på, da han bragte hjemmeholdet nærmere en udligning, med sin scoring til 2:1.

Halvvejs i anden periode, sendte Nicklas Jensen sit hold på sejrskurs, med mål til 3:1. Men endnu en Ambrí-debutant søgte sin gode start, navnligt Kubalik, som reducerede for hjemmeholdet til 3:2, blot få minutter senere.

Efter anden periode sluttede, røg Ambrí's Zwerger og Lakers' Larsson i totterne på hinanden. Det lader ikke til, at nogle TV-billeder fangede hvad der gik forud for episoden. Men det blev i hvert fald takseret med, at begge fik fyraften efter kun to perioder. Det var næppe dén debut Larsson havde sigtet efter.

Lakers gik ind til tredje periode med en smal 3:2-føring, og måtte bittert se pucken ryge ind bag Nyffeler med kun tre minutter tilbage. Dermed den ordinære spilletids resultat, 3:3.

Heldigvis for Lakers, blev Jensen sendt på isen tidligt i overtiden. Danskeren snoede sig mellem Ambrí-spillerne, og sendte pucken i nettet med en back-hand.

Lakers tager to point med tilbage til Østschweiz, og Jensen hentede sæsonens første “kampens spiller”-titel. Lad os håbe, at vi ser flere af dem.

Lakers møder Biel hjemme på fredag, mens Ambrí står med en svær opgave i Zürich, på de forsvarende mestres hjemmebane.