Mark J

Schweiz: Semifinaleanalyse - Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

Semifinalen mellem ZSC Lions og Zug er som at analysere obligationer og aktier. Den ene aktør er stabil, den anden har kraftige udsving.

Zug sluttede grundspillet med 9 nederlag ud af 10 kampe. Derudover har konsistens været an mangelvare gennem kvartfinaleserien mod Bern. Til eksempel, har centralschweizerne leveret nogle syngende lussinger til Bern på hjemmebane, for kampen efter at vakle med nervøst og usikkert spil.

ZSC har omvendt leveret et uhyggeligt stabilt niveau siden september. De vandt suverænt grundspillet, og ekspederede kvartfinalemodstanderen Biel ud med 4:0.

Det kan jo lyde som om, at det her bliver en ‘walk in the park’ for ZSC. Men Zug er en meget speciel modstander, at stå overfor – især i play-off. Lad os grave lidt dybere.

Tidligere opgør

Et godt sted at starte, er de fire indbyrdes opgør i løbet af sæsonen:

ZSC 2:3 Zug
Zug 2:4 ZSC
ZSC 2:3 Zug (OT)
Zug 3:7 ZSC

Desværre fortæller de her opgør os omtrent ingenting, udover at udebanesejre ikke er et problem. Der er ingen clear-cut indikation til at hjælpe os med at pege på en vinder.

Selvom det er nogle år siden, er der et opgør mere, man bør tale om, når man stiller ZSC overfor Zug. Finalen 21/22. ZSC var foran 3:0, og Zug formåede alligevel at rejse sig, og sikre National League-pokalen.

Pilen peger på ZSC

ZSC har haft det mest stabile grundspil, og også den klart mest overbevisende kvartfinale. ZSC besejrede Biel 4:0, mens Zug behøvede en syvende runde, for definitivt at lukke ned for Bern.

Det skal nævnes her, at ZSC's 4:0-serie ikke er en helt fair afspejlning. De første tre opgør var relativt tætte. ZSC var bedre end Biel, men de var ikke overlegne som 4:0 kan indikere.

Det bliver også en faktor med Zugs syv kvartfinalerunder mod ZSCs fire. ZSC har haft tid til at restituere og forberede sig, mens Zug mere eller mindre skal direkte fra en krævende kvartfinaleserie  videre til semifinalen.

Zug får kun en enkelt hviledag, og det kombineres med at der er kamp (næsten) hver anden dag.

Zug har vist tegn på at have rejst sig efter grundspillets chokerende afslutning. Men fundamentet var ikke stabilt mod Bern, og det er der brug for, hvis ZSC skal sendes til tælling.

Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

Vi må holde fast i, at set bort fra Zugs uvurderlige evne til at lave comebacks, så peger de fleste pile på ZSC. De kommer udhvilede og mentalt forberedte til opgøret, og har haft en stålfast stabilitet gennem hele sæsonen – grundspil såvel som play-off.

Nu har Zug allerede snydt os én gang, navnligt i vores kvartfinaleprognose. Vi vurderede her, at Bern havde en marginal fordel i kvartfinalen, grundet at Zug sluttede grundspillet som de gjorde. Så vi skal være forsigtige med at give denne serie til ZSC. Men det bliver der vi ender. Så må vi satse lidt på, ikke at blive bidt af: “Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.”

Semifinalerne starter i morgen, mandag d. 1. april kl. 20:00.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER