Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Anders Skou

Blue Fox slog Japan i tempofyldt opgør

Fredag aften løb Blue Fox på isen hjemme på Kvik Hockey Arena, til en kamp mod det Japanske landshold. Det blev en ganske underholdende oplevelse, hvor hjemmeholdet vandt med 4-3

Fredag spillede Blue Fox en af de mere anderledes træningskampe. Hjemme på Kvik Hockey Arena tog de i mod det Japanske landshold. Det landshold der i næste weekend skal forsøge at stikke en kæp i hjulet på Danmark, og vores drøm om at komme med til OL. Det var svært lige at vide hvad man skulle forvente, for hvor står Japan overfor et dansk ligahold?

Japan kom med stort set hele deres VM-hold, så det var et ganske habilt mandskab der mødte op. På mål startede de også med en gammel kending af dansk ishockey. Den i dag 41-årige Yutaka Fukufuji, spillede for Esbjerg tilbage i 14/15-sæsonen.

Blue Fox stillede til start uden Morten Poulsen og Oskars Cibulskies, der begge var med deres landshold, og som faktisk møder hinanden to gange, over de næste par dage. Mathias Seldrup var også stadig ude. Det betød at den nye unge svenske målmand Teodor Munther startede på mål.

1. Periode. Blue Fox startede bedst, og kom ud med høj fart. Det kastede også to mål af sig, scoret med bare 10 sekunders mellemrum. Først var det Lukas Bang der vendte på en talerken, og smækkede pucken ind. Kort efter var det så Maxim Popovic der fordoblede føringen. Skudstatistikken vidste også 7-2 til Blue Fox, men som perioden skred frem skiftede billedet. Japan fik bedre fast, og hjemmeholdet havde svært ved at styre deres fart. Den høje fart gjorde at Blue Fox ikke kunne få fart i deres opspil, og blev brudt flere gange. De teknisk dygtige gæster pressede på, og fik fortjent reduceret i powerplay, men Hjalte Thomsen sad til afkøling. Kento Szusuki fik styret pucken i mål. De pressede også på for en udligning, og fik en chance mere i powerplay. Denne gang dog uden udbytte.

2. Periode. Blue Fox startede egentlig perioden fint, men de lavede for mange fejl i deres opspil, og dermed kan vi allerede nu sende den advarsel videre til det danske landshold. Det er farligt, for de japanske spillere er virkelig hurtige. Fejlene betød flere breakaways, som dog ikke kastede et mål af sig. Tæt på kom de dog, og i en situation lå pucken og dansede foran et tomt mål. I denne del af kampen spillede den unge svenske målmand, Teodor Munther rigtig godt. Det er tydeligt at se at han er en meget talentfuld målmand. I midten af perioden fik Blue Fox bedre styr over det. De fik held til at stoppe det japanske opspil, og dermed forhindrede de dem at få fart i spillet. Det blev også til et par fornuftige chancer, bla. kom Almquist og Thompson igennem i en 2 mod 1, men det blev til en aflevering for meget, og en svag afslutning. Overtaget forsvandt da Mathias Bau måtte ud i to minutter. Japan fik powerplay, og slog til. Først reddet stolpen for hjemmeholdet, men få sekunder efter blev pucken smasket i nettet af Yushiroh Hirano. Flot mål. Det lugtede af 2-2 ved pausen, men med 32 sekunder tilbage strøg en japaner igennem i højre side, og fra en næste umulig vinkel, fik han lagt den ind bag Teodor Munther. Her så han ikke helt heldig ud.

3. Periode. Det blev langt hen ad vejen en rodet periode. Ingen af holdende kunne rigtig skabe noget, og ofte endte det med lige en aflevering for meget. Fremfor skuddet, som ellers var det mest oplagte. Japan var først til at få lidt fat. Først ramte de overliggeren, og senere fik de en friløber, hvor det dog igen blev Teodor Munther der vandt duellen. Men efter otte minutter af perioden havde der kun været en afslutning. Men da perioden nærmede sig sin afslutning, begyndte der at ske noget. Først fik Japan en udvisning, hvilket dog igen ikke gav udbytte. Generelt fungerede hjemmeholdets 5 mod 4 powerplay ikke særlig godt. Blue Fox trak målmanden ved udvisningen udløb, og kunne dermed fortsætte deres pres, hvilket også kastede udligningen af sig. En afslutning ramte en japaner foran mål, og pludselig lå pucken død foran Simon Lafrance, som sikkert udlignede, med under halvandet minut igen.

4. Periode. I spillet 3 mod 3 var startede Japan bedst. Her kunne de virkelig bruge deres fart. Men efter mindre end et minut røg Mathias Bau og Yushiroh Hirano i totterne på hinanden, og begge fik to minutter. Spillet fortsatte i 3 mod 3, men halvandet minut efter fik Japan så en udvisning mere, hvilket betød at hjemmeholdet kunne line op i 4 mod 3. Det fungerede derimod glimrende, og efter et flot opspil kunne Simon Lafrance hamre afgørelsen i nettet.

En tæt og tempofyldt kamp, som set over 60 minutter var ganske lige, og som sagtens kunne være gået begge veje. En spiller der gjorde sig positivt bemærket, udover den dobbelte målscorer Simon Lafrance, og Teodor Munther i målet,  må siges at være den 17-årige lokale knægt, Jesper Bank Olesen. Med sin unge alder og gitter for ansigtet, spillede han en stor kamp. Både defensivt hvor han stod fast, og flere gange fulgte sin noget mere rutinerede modstander helt til dørs, men også offensivt, hvor han som en anden rutineret spiller, løb med frem, og helt ind foran mål. Der kunne godt være en profil i svøb her.

Skal vi hurtigt kigge frem mod turneringen næste weekend i Aalborg, så er Japan et hold Danmark skal respektere. Det skal man altid, og specielt i en turnering hvor et pointtab kan koste det hele. Men det er også et hold vi ikke bør få problemer med, hvis vi spiller vores spil. Vi må ikke miste den i opspillet, for de er lynhurtige. Men over 60 minutter bør Danmark ikke få problemer mod Japan.

1412 tilskuere var mødt op på Kvik Hockey Arena denne fredag aften, og de dannede en flot kulisse.