Mark J

CHL: Rapperswil-Jona tager første stik

Stadion: SGKB Arena, Rapperswil-Jona, Schweiz
Tilskuere: Ca. 2.950

Det er kun anden gang den lille østschweiziske klub, Rapperswil-Jona Lakers deltager i Champions Hockey League. Så en plads i kvartfinalen er meget mere end godkendt.

Lakers har været arkitekten bag flere overraskende resultater i dette års udgave af CHL. Først og fremmest ved, overbevisende, at sende mægtige Tappara Tampere hjem til Finland med røde kinder, i regular season. Og siden ved at nedlægge den tyske storklub, Adler Mannheim, i 8.-delsfinalen, med sejre på hhv. 4:1 og 3:1.

Det startede dog skidt for schweizerne i kvartfinalen mod tjekkiske Vitkovice. Der var kun spillet lidt mere end minut, før Barinka gav den lille gruppe af tjekkiske fans en grund til at juble. Herefter fandt Lakers mere fodfæste, og efter 13 minutter udlignede  Vouardoux med hjælp fra Tyler Moy og Nicklas Jensen. Blot tre minutter senere, får Victor Rask serveret en puck på et sølvfad af Nico Dünner, og så kom schweizerne på 2:1.

Der var lagt op til en målrig og underholdende kamp.

Men så gik gassen ellers af ballonen - ikke på antallet af store chancer, men på effektiviteten. Kampen var i store træk underholdende, og antallet af mål kunne nemt have været fordoblet. Slutningen af anden periode var en meget rodet affære, med mange spilstop. På disciplinærsiden var det en fair og god kamp fra begge mandskaber, uden for mange svinestreger.

Men mere blev det altså ikke til. Lakers vinder 2:1.

Returkampen finder sted 12. december i Tjekkiet. Her skal Lakers bruge en sejr eller uafgjort til at gå videre. Vinder Vitkovice med præcist ét mål, går kampen i overtid, hvor der spilles 10 minutter med 3-mod-3. Vinder Vitkovice med to mål ellere mere, går de videre til semifinalen.

I semifinalen venter med sikkerhed en svensk modstander. Spørgsmålet er om det bliver Skellefteå eller Färjestad. Sidstnævnte vandt første kamp med 4:3 på udebane.