Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Danmark Vs Østrig U18

Det sidste skud i bøssen for Danmarks U18 landshold

Klokken var slået 15.00 danskerne var klar til deres sidste kamp i 4-nationers turneringen i Gentofte Skøjtehal. Som var imod Østrig, der spiller i rækken A1 ligesom Danmark. Rækken A1 er den næstbedste række for landsholds ishockey. Den sygdoms ramte Frederik Amondsen var tilbage i startopstillingen, men så var Oliver Nielsen desværre ude. Akse Olsen var klar i målet og det var alle også i Gentofte Skøjtehal.

Kampen var kun et minut gammel, da Oliver Larsen gled rundt Østrigs forsvar men uden resultat. To og et halvt minut senere måtte Østrigske Kukas Dreier en tur i straffeboksen efter to advarsler på face-off, for forsinkelse af spillet. Danmark skulle se om de kunne få deres powerplay til at køre bedre end i deres to første kampe i denne turnering.
Det virkede som om man havde fået talt lidt om det for der var klart bedring, midt i et overlap ligger Oliver Green en droppasning som ingen samler op og Østrig er afsted 2 mod 0, men Oliver Larsen kommer stærkt hjem og for lukket Østrig ned. Selv om powerplayet ikke gav pote var der mere styr på tingende og danskerne var også begyndt at spille mere fysisk.

Det har klart været 2. kæden med 2 x Oliver og Linus Rørth, der var Danmarks farligste angrebs kæde i denne turnering. Ligeledes var det også dem som satte gang i løjerne, 14:20 var der spillet da Oliver Larsen finder Green og så er Danmark foran for første gang i turneringen og det var også det tavlen viste ved pausen.

Det var som om danskerne ikke var helt kommet ind til anden periode for kun 27 sekunder skulle Østrig bruge for at reducere til 1-1 Johannes Neumann trækker pucken rundt om backen og sætter den flot ind på Olsen.

Danskerne arbejdede godt og specielt anden kæden var i hopla. Først måtte Oliver Larsen ud for en Slashing, men skiftet efter var de på spil igen 1-2 i hjørnet op til Green højt og skud på mål og så var Rørth kommet rundt om målet og kunne ligge returen ind ved stolpen til 2-1. Desværre reducerede Østrig skiftet efter, Linde fanger ikke en droppasning på blå linje, Jesper Bank Olesen overspilles i vendingen og Fredrik Amondsen er alene med to Østrigske spillere, han blokerede pasningsmuligheden som han skal, men Olesen taber duellen med Østrigske Johannes Neumann til stillingen 2-2.

To skift senere bringer Østrig sig foran for første gang i kampen. Pucken ender ved Gregor Biber, som sender pucken ind imellem venner og fjender til 2-3. To minutter senere var anden kæden på spil igen, denne gang var det Green i afslutterens rolle med assist til Oliver Larsen.

Tredje periode stod på flere danske chancer først Klyvø, så var det hurtigløberen Mickey Bergmann kommet på banden, han skøjtede helt enkelt bare fra Østrigs forsvar to gange, men formåede ikke at lægge den ind bag Patrick Grascher i det Østrigske mål.

Østrig måtte også i udvisningsboksen to gange i tredje periode og der forsatte danskerne med at spille pucken rundt ind til Klyvø står fri på vestre siden men Østrig blokere flot.
To gange i samme powerplay måtte Østrig halte ud i boksen, da de var blevet skudt ned at Mads Klyvø og Anton Linde.

Kampen endte med uafgjort i ordinær tid og så skulle vi i overtid.

Danmark startede med Mads Klyvø, Anton Linde og Markus Jakobsen på banen. Anden blev Rørth, Bjergstad og Rundh, tredje blev Larsen, Green, Amondsen.
Det lykkedes desværre hverken Østrig eller Danmark, at score det afgørende mål Kampen skulle afgøres med straffe.

Østrig lagde ud, Constantin Humer måtte se sig grebet ud af Olsen på deres første forsøg. Oliver Lasen tabte et skær og endte selv inde i målet. Anden runde var det Østrigske Leon Kolarik som Olsen afviste med skinnen og Rørth blev blokeret ud med stok handsken. Tredje runde var det Johannes Neumann som fuldendte sit hattrick for Østrig og så var det alt eller intet for Anton Linde som desværre brænder.  Dermed tog Østrig tredje pladsen i turneringen og Danmark indkasserede deres 3. nederlag.

Cheftræneren Flemming Green må hjem i tænkeboks inden VM, der har nu været muligt at se næsten alle spiller an og de har ikke vundet en kamp i år overhovedet.

Man bliver nødt til at sætte spørgsmålstegn ved hvorfor RMB´s Sebastian Strømstad ikke var udtaget, samt sidste års U16 Landsholds Kaptain Lucas Cilan Jensen der spiller i North Shore i Boston og Sønderjyskes Albert Grossmand ligeledes ikke var udtaget, samt på målmands siden har man også mulighed for at tilføje NCDC Young Guns målmanden Lasse Sørensen som ligger til at blive draftet i første runde i NCDC Draften til april.

Samtidig har man selvfølgelig manglet Oliver Nielsen fra Växjö og Frederik Amondsen fra RMB på skift hele turneringen.

Så øvelsen op til VM er klart, at få gang i point høsten i første kæden og få højnet bund niveauet i forsvars spillet.

Den rutinerede Flemming Green skal nok få styr på hans tropper op til VM der spilles i Frederikshavn den 14. til den 20. april. Så der er fuld at forhåbning til at U18 kan tage det vigtige skridt op i A gruppen.