Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Kampen om bunden i Rødovre

Det var kampen om at hænge på, der i aftes udspillede sig i Holger danske  Arena, da Rødovre på sidstepladsen tog imod Frederikshavn på 8. pladsen. Rødovre lå dog kun 2 point efter og havde 2 kampe i hånden samt kun 6 point op til en 6. plads.

Frederikshavn stillede op til dagens kamp med kun 3 kæder, så det blev spændende at se, hvordan de to trænere ville matche kæderne, når deres 2. top kæder ramte hinandens 3. og 4. kæder.

Første periode
Det var kun spillet 2 minutter, før Bergholt måtte ud for holding. 5 sekunder efter kom det første skud på stolpen, som en klar markering af, at Frederikshavns powerplay ikke skulle være mere i aktion, end højst nødvendigt, hvis Rødovre skulle have håb om at få point med fra aftenskampen.
Der var også stort fokus på Spelling fra Rødovres side, så Frederikshavn formåede ikke at udnytte overtallet.
Frederikshavn var klart mest på pucken i første halvdel af perioden, men da Almquist, Moilanen og Magee ramte Frederikshavns 3. kæde, så det svært ud for Frederikshavn. Kun storspil af Galanski i målet holdt Rødovre fra at komme foran. Men efter 10 minutter var det Frederikshavns svensker Jesper Thornberg, som fik lov til at stå umarkeret for Rørth og kunne styre pucken op i mål med et skud fra Spelling til 0-1.

Med 5.55 minutter tilbage af 1. periode måtte Frederikshavns Lunsjö sætte sig ud for holding, og så kom den stærke Rødovre powerplay på isen. Men efter 20 sekunder af powerplayet var det næsten ved at gå galt, da Frederikshavn kom af sted 2 mod 1, men en stor redning af Rørth reddede stormen af for Rødovre. Perioden sluttede med en kæmpe chance til Moilanen, men også Galanski i Frederikshavnermålet gjorde stor figur i første periode.

Anden periode
Perioden startede med meget vekslende spil, hvor ingen rigtig kom frem til det helt store. Det var som om, der manglede en del fysik fra Rødovres angribere. Der var masser af speed, men man kom ikke rigtig op og fik kontakt til Frederikshavns forsvar, og i forsvaret trak man sig også for langt tilbage i boksen. Det udnyttede Frederikshavn efter 6.45 minutter, hvor Thornberg stod fri i toppen af slottet med hele Rødovre-boksen foran sig. Så kunne Frederiksen lægge pucken op gennem boksen fra bagmålet, og Rørth var chanceløs i målet.

Nu skulle Rødovre holde hovedet koldt, hvis det ikke skulle blive et svært comeback, for blot få minutter senere, måtte Karup sætte sig ud i 4 minutter for cross-checking og en tripping i samme skift. Men Haunstoft førte en stærk boks an med flere blokerede skud, hvilket gav blå mærker til følge i de første 3 minutter. Derefter kom Frederikshavn ikke frem til mere.

Med 5.56 minutter tilbage af anden periode, måtte Rødovres første kæde for anden gang i kampen strække gevær, over for Frederikshavns stærke svensker Jesper Thornberg, da han satte Lunsjö op til sit 3. point ud af 3 mulige denne aften til 0-3. Hvis Rødovre skulle tilbage i kampen, var første mulighed med 4 minutter tilbage af perioden, da Topholt måtte ud for en grov interferens. Men det var som om, det ikke rigtigt var Rødovres aften. Der skulle gå hele 2 minutter, før Rødovre bare fik lagt pucken ind på Galanski. Frederikshavn spillede bare et klogere og mere simpelt spil, som indtil videre gav en stilling på 0-3 efter anden periode.

Tredje periode
Det var et Rødovre-hold, som forsøgte at komme længere frem på banden, og det var også tæt på efter 6 minutter, da Haunstoft var ved at batte den ind. Men få sekunder efter måtte Rørth igen stå på hovedet for at holde Rødovre nogenlunde inden for chancerne til at komme tilbage i kampen, selv om spillet ikke rigtig gav anledning til det.

Med 5 minutter igen satsede Eller alt og trak Rørth ud af målet, men heller ikke det gav den ønskede effekt, da Frederikshavn kunne lægge pucken i mål til 0-4 med 2 minutter tilbage af kampen. Det blev en aften, hvor game planen bare ikke lykkedes for Eller og Co. Dem, som skulle lukke målmagerne ned, formåede det ikke, og dem, som skulle lave målene, lykkedes det heller ikke for. Derimod havde Frederikshavn læst lektien, de fik pucken dybt og havde 3 mand højt til at lukke de hurtige Rødovre-spillere ned, hvilket lykkedes til UG. Stjernerne leverede både fremme og i målet, og Frederikshavn tog fuldt fortjent hjem til det nordjyske med alle 3 point.