Schweiz: 3 gange 3:3

ZSC gjorde kort proces mod Biel. Men de tre resterende kvartfinaleserier lader sig ikke bare sådan lige afgøre.

Med aftenens kampe kan det konstateres, at tre af de fire kvartfinaler skal ud i en syvende og definitiv runde.

Bern v. Zug

Berns strategi var i hvert fald klar: Man skulle eksplosivt ud af startboksen, og vedholde et tårnhøjt pres gennem første periode, og på den måde omtumle Zug, og få de vigtige første mål.

Zug kom også nervøst fra start, og hovedtræner Dan Tangnes så sig nødsaget til, at trække sin timeout, allerede halvvejs i første periode – ikke fordi, de pludselig var nede 3:0 eller 4:0. Nej, der stod sågar stadig 0:0. Men Zug var blevet presset så langt ned, at kampbilledets konjukturer var krystalklare: Et Bern-mål var under opsejling.

Berns pres mod Zug-målet forløste sig i en 1:0-føring i 20. minut, men SCB havde nok forventet, at få mere ud af satsningen.

I sidste ende gik det hele dog som forbundshovedstaden have håbet, og de sender Zug retur til Centralschweiz med et 3:0-nederlag.

Davos v. Lausanne

Davos havde matchbold, og Lausanne kunne derfor ikke være tjent med andet end en sejr.

De fik hvad de kom efter, og de gjorde det overbevisende. I første halvdel af anden periode viste Lausanne hvor skabet skulle stå, med tre mål inden for ca. 10 minutter.

Lausanne vinder dermed 5:2, og kan nyde hjemmebanefordel i den afgørende duel.