Mark J

Schweiz: Kollaps i Rapperswil

Fans af Rapperswil-Jona Lakers får prestestet deres tålmodighed i sæson 23/24. Godt halvvejs i sæsonen - 25 af 52 kampe spillet - har Lakers stadig til gode at spille en god kamp i National League-regi. Det kan lyde hårdt, men det er realiteten.

I tirsdagskampen mod Lugano blev det, som man troede ikke kunne blive slemmere, endnu værre. Lugano-mandskab leverede på ingen måde en prægtindsats, og kunne alligevel rejse tilbage til Ticino med en 6:1-sejr. Fire gange blev Lakers taget med bukserne nede i næsten identiske kontrasituationer.

Det er især uheldigt for David Aebischer, som fra næste sæson kalder netop Lugano for sin arbejdsgiver. Han var på isen, i flere af de situationer, hvor Lakers' defensiv så meget skrøbelig ud.

Østschweizerne ligger efter tirsdagens kampe nr. 13, hvilket er næstsidst. Til sammenligning sluttede Lakers sæson 22/23 på 3.-pladsen.

Heldigvis, er der lidt guf for schweizerne i Champions Hockey League-sammenhæng, hvor Lakers sendte Mannheim til tælling, på vej til kvartfinalen. Men jeg tror alle spillere og fans ville være klar til at lave en bytter, så det i stedet gik dårligt i CHL og godt i National League.

Det er ikke fordi Lakers er et tophold, og de har spillet over evne i de forrige sæsoner. Men man har spillermaterialet og organisationen til at gøre det bedre end en 13.-plads. En plads i midten af tabellen er en rimelig forventning at have, med de tre forrige sæsoner og spillermaterialet in mente.

Men et eller andet har bare ikke fungeret. Normalt skal man ikke lægge så meget i venskabskampe, men de konjukturer der viste sig under pre-season, lader desværre til at have sat tonen for mindst halvdelen af sæsonen.

Live - Sportsnyheder