Sæsonens utvivlsomt mest underholdende kvartfinale er afgjort.

Det føles som en evighed siden, at ZSC markerede sin ankomst i semifinalen, efter at have ekspederet Biel ud med en overbevisende 4:0-serie. Siden da, er alle tre af de andre kvartfinaler endt med en syvende runde.

Serien mellem Fribourg og Lugano gik en uundgåelig afslutning i møde. Det kan sagtens blive denne serie, vi husker, som den mest seværdige i hele play-off.

Første periode

Kampen kom lidt søvnigt fra start, men efter 10-15 minutters spil blev chancerne større, sammenstødene mere fysiske og følelserne mere synlige.

I 18. minut bragte Mottet fortjent Fribourg på 1:0, og hvis jubelscenen ikke viste hvor meget det betød for spillerne, så er der intet som gør.

Artiklen fortsætter under videoen

Anden periode

Lugano åbnede anden periode med en kontinuering af et power-play, som de fik sent i første periode. Da Fribourgs Christoph Bertschy kom ud fra straffeboksen, blev han serveret en puck i frit løb mod Lugano-målet. Den chance udnyttede schweizeren koldblodigt og ændrede stillingen til 2:0.

Men ligesom at Fribourg havde held i Luganos power-play, blev det vis-à-vis tilfældet få minutter efter, hvor Carr reducerede til 2:1 med en short-hander.

Fazzini måtte for anden gang i straffeboksen, og denne gang blev det dyrt. DiDomenico sendte et missil mod Schlegels mål, og Fribourg kom et mål nærmere semifinalen. 3:1.

Luganos Thürkauf genetablerede spændingen i de døende sekunder af anden periode, ved at sende pucken i mål. Ikke med sin stav, men sin skøjte. Dommerne vurderede dog ikke, at der var tale om et decideret spark, og anerkendte målet.

Tredje periode

Mandskaberne kom på isen til stillingen 3:2, altså en helt åben dyst. Præcist som vi havde håbet.

Første halvdel af tredje periode forløb uden nogle nævneværdige begivenheder.

De sidster minutter knækkede Lugano under presset fra deres forsøg på at udligne partiet. Det blev ganske enkelt alt for hektiskt og nervøst. En mindre flaterende perlerække af fejlpasninger foran eget tomme mål, endte med en kontant afregning fra Bertschy.