Jytte

1. semifinale i Aalborg endte med, at Esbjerg vandt første kamp i 4. periode -der står 1-0 til gæsterne.

Tirsdag aften blev den første semifinale mellem Aalborg pirates og Esbjerg spillet i pirathulen.
Esbjerg var ude i syv kampe mod Odense, inde de fik afgjort serien og kvalificerede sig til semifinalen mod Aalborg.
  1. semifinale brag foregik i pirathulen tirsdag aften. Begge hold så hinanden an fra start.
    Lasse Bo Knudsen, Bjørkstrand og Kirill Kabanov udfordrede  Seldrup i Esbjergs mål.
    Knap ni minutter inde i første periode scorede Kiril Kabanov til 1 - 0 efter nogle dribleture omkring Seldrups mål, et frækt mål  inde ved stolpen til 1 - 0. Så brød jublen ud i hallen. Jublen døde dog hurtigt ud, da Juuso Walli reducerede til 1 - 1 kort efter, og så var kampen igen helt lige.
    Kampen foregik i et højt tempo, og der blev gået til stålet med mange nærkampe. Lige efter udligningen til 1 - 1 skulle gæsterne lige finde deres gode spil frem igen efter flere gange iceinger.
    Med et par minutter tilbage var Nikolaj Carstensen inde i Esbjergs zone og fyrede et par pucke på mål, dog uden at passere Mathias Seldrup. Inden da kanonerede Bo Hansson gummiskiven på mål, men han havde heller ikke held til at sende den sorte klat ind i netmaskerne.
    Pausestilling 1 - 1.

2. periode
    Esbjerg Energy kom stærkt ud til midterperioden, hvor Brandon Magee havde et godt forsøg på George Sørensen. Senere var Frederik  Bjerrum på spil, men Sørensen tog godt fra.
    Efter to et halvt minuts spil i midterperioden legede piraterne skydetelt omkring Esbjergs keeper. Aalborg skydetelt i Esbjerg zonen med Søren Dietz Larsen, Oliver Anker Christensen og Bo Hansson på rov.
    I tiden 30:02 scorede Jeppe Jul Korsgaard til 2  - 1, da han selv skøjtede mod mål og nettede bag Seldrup.
    Pausestilling 2 - 1.

3.  periode
    Jeppe Jul måtte tidligt i udvisningsboksen, efter en batalje ved Esbjerg målet, men et fremragende boksplay af de røde forhindrede en scoring.
    Begge mandskaber spillede mere med musklerne i denne periode, og der blev delt lussinger ud. Esbjergs Artur Salilja lavede en crosschecking på Tobias Ladehoff, som kostede Salilja to minutter i straffeboksen. Det udnyttede Søren Dietz Larsen til at score til 4 -2. Det var desværre en periode, hvor dommerne ikke helt havde overblikket, da spillet blev mere og mere fysisk.
    Med et minut tilbage af tredje periode scorede Esbjerg, men det lignede en offsite. Pi9raterne tog en challenge på det. Dommerne vurderede, at der ikke var offsite, og gæsterne sendte kampen ind i en 4. periode.

4. periode  hjemmeholdet var i et kort overtal fra periodens start, men kort efter blev Søren  Dietz Larsen  udvist.  Esbjerg scorede  det første mål i fjerde periode, og dermed hev de første stik hjem.

1 - 0 (08:51) Kirill Kabanov (ass. Nikolaj Carstensen og Julian Jakobsen)

1 - 1 (09:19) Juuso Walli (ass. Oliver Kjær)

2 - 1 (30:02) Jeppe Jul Korsgaard. (ussisteret)

3 - 1 (46:34) Tor Ulrik Rasmussen (ass. Thomas Spelling)

3 - 2 (50:18) Phillip Schulz (ass.Brandon Magee og Gordon Marcus Ballhorn)

4 - 2 (53:20) Søren Dietz Larsen (ass Julian Jakobsen)

4 - 3 (58:00) Ludwig Stenlund (uass.)

4 - 4 (58:49) Philip Larsen (ass. Jeffrey King)