Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Ronnie W. Sørensen

Divisionen Herlev vs Aalbirg

En kamp hvor udvisningerne afgjorde kampen

Det var ligaens pt. nr. 2 og nr. 8, som mødtes i Herlev Skøjtehal. Aalborg havde dog, på det tidspunkt, tre kampe færre spillet i forhold til Herlev, men med kun to tabte kampe i sæsonen indtil da, var placeringen ikke helt retvisende. Aalborg havde set stærke ud i første del af sæsonen, med tidligere Metal Liga-spillere i truppen som Oliver Anker, Jonas Wilquin, Emil Markussen, samt nuværende Mads Frederiksen og Marcus Bjørn i målet. Aalborg løb klart med favoritværdigheden inden kampen.

Første Periode

Først fik Aalborg 2 minutters udvisning, hvor Jesper B. Jensen var nødt til at trække i nødbremsen i egen zone. Efter fløjernes powerplay var det Marcus Bjørn, som var en sikker skanse, så Herlev ikke kom foran. Inden Herlev var færdig med powerplay, fik Aalborg sin tur, da Oliver Hilleberg fik 2 minutter for tripping. Her stod Jonatan Hintze i vejen for Aalborg.

Det var først kl. 12:56, at Sebastian Hvis fik listet pucken forbi Hintze til 1-0, efter at Elbro fandt ham fra hjørnet. Kl. 14:10 fik Nikolai Druva 2 minutter for hooking, og blot 30 sekunder senere måtte Tiago Vinterberg ud for slashing. I den 5 mod 3-situation skulle Aalborg kun bruge 23 sekunder på at placere pucken bag Hintze, da Mads Frederiksen fik lov til at trække ind fra toppen, og pucken kyssede stolpen ind til 2-0 til Aalborg.

Lige som Herlevs sidste udvisning udløb, var det Oliver Christensen, som næsten fra baglinjen satte pucken op i nettet med baghånden til 3-1. Med 2:44 tilbage af første periode måtte Gustav Nørregaard sætte sig ud for højt stok i 4 minutter, så nu havde Herlev muligheden for at komme tilbage inden pausen, men de formåede overhovedet ikke at få stillet op i Aalborg-zonen.

Anden Periode

Heller ikke de sidste 2 minutter i 5 mod 4 formåede Herlev at udnytte. Store dele af anden periode stod Aalborg på med enkelte afstikkere til Herlev, som ikke rigtigt blev farlige. Når Herlev endelig kom afsted, endte det ofte med en fejlpasning, eller man ramte slet ikke Aalborg-målet. Perioden endte målløs, men der var virkelig noget at snakke om i Herlev-lejren; de formåede stort set ikke at sætte 3 pasninger sammen frem ad banen, når de havde vundet pucken, uden at lave en fejlpasning eller tabe en 1-mod-1 duel til en Aalborg-spiller. Der var klart plads til forbedring i udspillet, hvis de skulle have en reel chance for at komme tilbage i kampen.

Tredje Periode

Der skulle en fejlpasning til fra Aalborg-forsvaret på Herlevs blå linje, før en helt fri Magnus Nielsen satte pucken helt op ad stolpen, så Herlev kom på tavlen. Samtidig storspillede Hintze i målet, som helt klart var et krav, hvis Herlev skulle komme tilbage og have point ud af kampen.

Men det tilbagevendende problem med at sidde i straffeboksen øgede ikke chancerne, når en bærende spiller som Magnus Nielsen fik 2 minutter for boarding. Herlev var heller ikke lige mere end blevet 5 spillere, før William Lund fik lov til at stå helt alene lige uden for målfeltet, hvor Lucas Bach Nielsen flot lagde pucken ind til ham, og Hintze havde ikke mange sekunder til at reagere. Med 10 minutter tilbage af kampen og en 4-1 føring til Aalborg, måtte man nok erkende, at det var det sidste søm, som blev banket i kisten denne lørdag eftermiddag i Herlev.

Herlev fik dog pyntet lidt på resultatet, da Jens Zion frækt lagde pucken ind på ryggen af Marcus Bjørn, og pucken trillede ind til slutresultatet. Med 5 minutter igen tabte Tiago Vinterberg fuldstændig besindelsen, før han fik en udvisning for