Mark J

Schweiz: Ungløven gav alt - Men tabte til sidst

Så blev det endelig tid til første duel mellem de to løver, ZSC Lions og Lausanne.

Da sæsonen startede i september 2023, kan det tælles på få hænder, hvor mange udover Lausannes egne fans, der havde Waadt-mandskabet som finalist.

Men ‘somehow’ fandt LHC vejen. Her står de nu overfor overmagten, navnligt Zürichs ZSC Lions, der hjertens gerne ser sig selv bringe sin 10. mesterskabstitel i hus.

Lausanne holdt ZSC i strakt arm gennem første periode. Forsvaret stod solidt, de viste god discplin, og der blev etableret en serie af solide angreb mod hjemmeholdets mål.

… Og så skete det. Med få sekunder resterende af Lammikkos 2-minutterstraf, sendte Damien Riat underdog'en i front.

Stillingen 1:0 holdte indtil midten af anden periode, hvor ZSC efter mange forsøg og meget besvær, omsider formåede at afbalancere regnskabet. 1:1 på mål af Weber.

ZSC's Derek Grant meldte sig ind i kampen i 32. minut. Han erobrede pucken bag egen mållinje, tog sololøb mod Lausannes ende, og hamrede skiven ind bag en nærmest chanceløs Conner Hughes. Hjemmeholdet i front 2:1. Det så sådan her ud:

Selv med flere store chancer blev det ikke til flere mål. Kampen kunne dog nemt være gået begge veje, og den var tættere end mange forventede. Det håber vi kan overføres til finaleserien som helhed, og vi derfor får et spændingsfyldt brag i jagten på en mester.

Da kampen sluttede demonstrerede Lausanne, at de stadig har brug for at arbejde med disciplinen. Følelserne i kølvandet på nederlaget kogte over, og det endte i et mindre slagsmål.

Alt i alt, kan mærkatet “fortjent” benyttes, uanset hvem der havde vundet.