Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Mark J

Schweiz: ZSC undviger totalt kollaps

Sjette runde af finaleserien mellem ZSC Lions og Lausanne var præcist så eksplosiv som den burde og skulle være.

Trods talrige chancer og to velspillende hold, bød første periode kun på et enkelt mål. Det blev eksekveret af Suomela i 5. spilleminut, hvor han sendte Lausanne på sejrskurs. Det lækre ishockey blev ikke mindre seværdigt af det festfyrværkeri af en stemning, som de ca. 10.000 hjemmefans skabte.

I anden periode gik ZSC ganske enkelt i sort. En endeløs række af personlige fejl førte til stillingen 5:0 på mål af Almond, Fuchs og 2x Riat. Riats mål til 2:0 så sådan ud:

Faktisk scorede Lausanne også et sjette mål, men det blev annulleret grundet coache's challenge for goalie interference.

Ingenting fungerede for Zürichs løver, udover Baltisberger lidt tilfældige reducering til 5:1. Målmanden blev udskiftet, forsvaret var hullet som en si, pasningsspillet var ringe, og de få chancer ZSC producerede kom ikke tæt på overmande Lausannes Conner Hughes.

ZSC søsatte tredje periode med en markant anderledes attitude og indstilling. Hvad end Crawford sagde til sine tropper i pausen, så havde det en effekt.

Kukan og Malgin reducerede til 5:3. Her er Malgins power-play mål:

Men det var “too little, too late” for ZSC. Lausanne udligner igen-igen finaleserien.

Alting taget i betragtning, skal ZSC prise sig lykkelige for, ikke at gå til kamp syv med et 5:0-nederlag, eller det som var værre, bag sig.

Den syvende, sidste og afgørende kamp mellem ZSC Lions og Lausanne spilles i Zürich, på tirsdag kl. 20:00.